Rendszerkereskedelem az


A szigorú szabályok hatásait rengeteg üzlet nyögi.

A Microsoft új operációs rendszerének köszönhetően a szoftvercég rendszerkereskedelem az elégedettebbek, mint Mac-es társaik.

Hirdetés A brit YouGov kutatóintézet felmérése szerint a Windows 7 megjelenését jól fogadták a Microsoft vásárlói - írja a Bloomberg.

rendszerkereskedelem az

Az operációs rendszer érkezése előtt ugyanis a redmondi szoftvercéggel kapcsolatban a piackutatók még 64 százalékos elégedettségi mutatót mértek, amely összeg a Windows 7 megjelenése után - egy héten belül 3 százalékkal megnőtt, így elérve a 67 százalékot.

Éves szinten a Microsoft így 14 százalékkal tudta feltornászni a fogyasztóinak elégedettségi mutatóját, az év végére elérve azon 73 százalékos értéket, amely rekordértéknek számít. A YouGov válaszadói ugyanis a felmérés 2 éve alatt soha nem voltak még ennyire elégedettek a redmondi szoftvercég termékeivel.

rendszerkereskedelem az

Ezen értékkel ráadásul a Microsoft megelőzte az Apple-t, vagyis elején a Windows felhasználók összességében elégedettebbek, mint Mac-es társaik. Az augusztus án megjelent Snow Leopard ugyanis nem volt képes hasonló bravúrra.

rendszerkereskedelem az

Egy hét alatt "csak" 1 százalékkal növelte meg fogyasztóinak elégedettségi mutatóját, 65 százalékra, amely a későbbiekben sem növekedett drasztikusan. Így az Apple 6,9 százalékos növekedéssel zárta az évet - e tekintetben lemaradva vetélytársától. A jó eredményt az eladási adatok is alátámasztják, hiszen a Microsoft pénzügyi beszámolója szerint utolsó három hónapjában 60 millió darab Windows 7-et értékesítettekamely rendszerkereskedelem az minden idők leggyorsabban növekvő operációs rendszere lett.

Ennek köszönhetően hazánkban például már több gépen fut, mint a Windows Vistamíg világszinten a Net Applications adatai szerint a felhasználóknak 7,57 százaléka tért át az új rendszerre.