Taleb opciók, milliárd forintot kerestek pár nap alatt - kemenybelelesek.hu


taleb opciók

Amikor megkérdezték tőle, hogyan találta el a számokat, ezt felelte:"Az úgy volt, taleb opciók előző este repülő birkákkal álmodtam, a hátuk pettyes volt, mint a katicabogár.

A birkáknak négy lába volt, a hátukon hét petty, ezért megtettem a 4-est és a 7-est.

Közzétett Az opcionális csapda a kockázatot nem vették fel Az opcionálisség elsődleges lényege az a lehetőség, hogy a legkedvezőbb lehetőséget gyakorolja, amely előrejelző ismeretek nélkül halad előre a célok mentén, és amely megalapozott döntést hozhat.

Összeolvasva 47, megtettem hát ezt is. Az összegük 11, szorzatuk pedig 32, ez lett hát a negyedik és az ötödik számom. Ő joggal érezheti úgy, hogy ez kizárólag képességeinek, tudásának eredménye.

Ha mi olyan okosak vagyunk, és annyira tudjuk a matekot, miért nem vagyunk mi is milliárdosok? Végig ez járt a fejemben, amikor Nassim Nicholas Taleb A fekete hattyú című könyvét taleb opciók, amely 17 héten át vezette a New York Times sikerlistáját.

INFORMÁCIÓ

A könyvnek semmi köze az azonos című filmhez, viszont nemrégiben magyarul is megjelent. Rendkívül kusza, rosszul megírt mű ez, noha gondos szerkesztők igyekeztek emészthetővé tenni. Sikerének titka az, hogy a zavaros gazdaságfilozófiai értekezések olvasása és a szerző hatalmas egójából áradó arrogancia észlelése közepette a közgazdaságtudomány Nobel-díjasai tudatlan csalók, a Wall Street legnagyobbjai, például Soros György, sikerüket a puszta szerencsének köszönhetik stb.

Ellentétben a lottónyertes nénivel, Taleb minden zagyvasága dacára hitelesen okos, és matekból is kiváló. A Wharton Schoolban végzett, és mindent tud, amit a modern pénzügyi tudományokból tudni lehet. Csak a lehető legkevésbé sem ért velük egyet.

taleb opciók

Taleb Libanonból származik, és megélte, ahogyan országa, amely több mint száz évig a béke szigete volt a Közel-Keleten, egyik napról a másikra összeomlott. Ez az állapot mindmáig tart. Taleb szerint ez a pénzügyi piacokkal is bármelyik pillanatban előfordulhat, márpedig ő befektetőként nem akar ugyanúgy járni, mint ahogy a hazája járt.

Bejegyzés navigáció

Ezért amikor összegyűlt annyi pénze, hogy elindíthatta a saját befektető cégét, különleges stratégiákat alkalmazott. Csakis opciókat vett és adott el, azaz olyan lehetőségeket, hogy például ha ma a búza vagy mondjuk az IBM-részvény árfolyamaakkor holnap kötelesek tőle megvenni ért, ha ő el akarja adni annyiért.

taleb opciók

Neki magának nem volt sem búzája, sem IBM-részvénye, de ha 95 alá megy az áruk, akkor majd vesz az akkori áron, az opciós jogán rögtön el is adja ért, és nyer egy nagyot. Ezért a lehetőségért valamennyit fizetnie kell ez az opció árahiszen a másik fél kockázatot vállal.

Ez megéri annak, aki nem fél attól, hogy a búza árfolyama nagyon lemegy, mert ha igaza van, akkor tisztán taleb opciók az opció árát. Taleb és csapata ennél persze jóval bonyolultabb dolgot művelt, mert a legkülönfélébb irányú opciókkal biztosította be magát az ellen, hogy nagyon nagyot veszítsen, bármi is történik a piacon - de ezzel a stratégiával sokáig csak veszített, nap mint nap, mivel a nagy áringadozások aránylag ritkák.

taleb opciók

Tudatosan, profi módon használta, amit a Whartonon tanult, csak éppen teljesen másképpen, más filozófiával. Arra játszott, hogy ha valami nagy krach történik a gazdaságban, akkor nyer majd ő nagyot, addig pedig igyekszik napról napra viszonylag keveset veszíteni.

  1. Az idei év elején megjelent és azóta a világ elsőszámú közegészségügyi és gazdasági kihívásává előlépett koronavírus igazolni látszik Taleb gondolatait.
  2. Dolgozz velem!
  3. Hey, Buddy!
  4. Hogyan lehet bitcoinot vásárolni kanadában
  5. Magyar Narancs - Egotrip - Extremisztán

A következő években ugyanezt a befektetési stratégiát folytatta, és közben igyekezett minél jobban megérteni a tőzsdei krachok természetét. Folyamatosan fejlesztette az opciók adásvételét modellező szoftverjeit, főleg azokat, amelyek meghatározták, hogy melyik opció milyen árat ér meg neki.

taleb opciók

Ekkor azt nyilatkozta: "Bár milliárdokat kerestünk, még mindig nem tudunk semmit. A fekete hattyúban Taleb Extremisztánnak nevezi azt a világot, amelyben ilyen, egyáltalán nem látható, de hatalmas hatású események lépten-nyomon előfordulnak - ellentétben Középszerisztánnal, ahol az ilyesmi gyakorlatilag nem létezik.

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

A as válság után de taleb opciók az es, az as, a es krízisek idején is a gazdaság fő vezetői azzal mentegetőztek, hogy ekkora kilengések tízezer évente sem fordulnak elő. Valóban, Középszerisztán matekja ezt mondja, de a gazdaság ma már egyértelműen Extremisztánban működik.

Lássunk erre egy egyszerű példát! Az olvasó szerint milyen magas lehet egy átlagos két méter fölötti magyar ember? Milyen korú lehet egy átlagos 90 év fölötti? Mennyi lehet a vagyona egy átlagos 5 milliárd forint feletti vagyonnal rendelkező magyarnak? Vagy ilyen honfitársunk van.

Mennyi lehet a tőkéje a világban egy átlagos 5 milliárd dollár feletti tőkéjű cégnek? Idén augusztusban ilyen cég volt. A válaszok sorban: cm, 93 év, 22 milliárd forint, 27 milliárd dollár. Az első két kérdés középszerisztáni: a hétköznapi élet általában itt zajlik.

Incerto- sorozatának ötödik könyve - Bőr a játékban: Rejtett aszimmetriák a mindennapi életben - februárjában jelent meg. Taleb nem technikai írási stílusát úgy írták le, hogy egy elbeszélő, gyakran félig önéletrajzi stílust kevert rövid filozófiai mesékkel, valamint történelmi és tudományos kommentárokkal. Taleb első két könyvének eladása 4 millió dolláros előleget gyűjtött, amely a törékenységgátló nyomon követési könyv volt. Taleb nem ért egyet azzal a taleb opciók azaz, elméleti közelít a valósághoz olyan mértékben, hogy azok miatt az emberek a rossz térkép a valóság, nem pedig nincs térkép egyáltalán. Ellenzi a leggazdaságosabb és a nagy társadalomtudományi elméletek, amelyek az ő véleménye szerint szenved akut a probléma a túlzott Platón elmélete Forms.

Nincsenek tízméteres emberek, nincsenek Matuzsálemek aki a Biblia szerint évig élt. Van viszont Csányi Sándor, jóval milliárd forint fölötti vagyonnal, van az Apple milliárd dollár fölötti tőkével.

taleb opciók

A gazdasági élet egyre inkább Extremisztánban zajlik. Extremisztán logikáját, törvényszerűségeit egyelőre még szinte egyáltalán nem ismerjük. Jelenlegi tudásunk mellett akár az is elképzelhető, hogy ott 7x4 valamilyen érdemi, érvényes, de egyelőre még felfedezetlen logika szerint valóban 32 - és aki erre jól érez rá, az megérdemelten válhat milliárdossá.